Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash PUTIN POTPISAO ZAKON Tko nazove rat ratom ide u zatvor
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PUTIN POTPISAO ZAKON Tko nazove rat ratom ide u zatvor

Pod 'lažnim vijestima' podrazumijeva se svaka vijest koju nije distribuiralo rusko Ministarstvo obrane

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji predviđa kazne zatvora za širenje 'lažnih vijesti' o vojsci, javlja AFP.

Kako je na Twitteru pojasnio Aleksej Kovaljov, urednik Meduze (jednog od rijetkih preostalih ruskih neovisnih medija, op.a.), pod 'lažnim vijestima' podrazumijeva se svaka vijest o vojsci ili ratu koju nije distribuiralo rusko Ministarstvo obrane, odnosno svaki medijski sadržaj u kojem se Putinova 'specijalna operacija' naziva pravim imenom - ratom.

'Da, od sada doslovno u Rusiji ne smijete, pod prijetnjom ekstremne kazne, ruski rat u Ukrajini nazvati ratom', pojanio je Kovaljov, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu