Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Putin u jezivom govoru: Borimo se protiv neonacista koji koriste civile i strance kao živi štit
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Putin u jezivom govoru: Borimo se protiv neonacista koji koriste civile i strance kao živi štit

'Ukrajinci i Rusi su isti narod'

Ruski predsjednik Vladimir Putin je tijekom obraćanja ruskom Vijeću nacionalne sigurnosti pohvalio hrabrost ruske vojske te rekao da smatra da je njegova dužnost pomoći obiteljima poginulih vojnika, kao i vojnicima koji su u ratu ozlijeđeni. Naveo je i da se ruska invazija odvija prema planu te da se svi postavljeni zadaci uspješno rješavaju.

Prije obraćanja je minutom šutnje odana počast poginulim vojnicima. Putin je rekao da se ruski vojnici 'hrabro ponašaju', opisao ih je kao 'prave heroje' te dodao da je 'uspjeh' ruske vojske primjer tog 'herojstva'.

Osim toga, Putin je rekao i da nikada neće odustati od tvrdnje da su Ukrajinci i Rusi isti narod, ali da se Rusi bore protiv neonacista koji koriste civile kao 'živi štit'. Ukrajinske snage optužio je i da uzimaju 'tisuće stranih državljana za taoce'.

'Nikad neću odustati od tvrdnje da su Ukrajinci i Rusi isti narod, no borimo se protiv neonacista koji imaju zatvorenike čak i s Bliskog Istoka. Oni koriste civile i strance kao živi štit. Zatočili su studente na željezničkoj postaji u Sumi, kineske studente koji su željeli napustiti grad', rekao je Putin. 

Također je rekao da se Ukrajincima prijeti, da im je 'ispran mozak' te da će uništiti taj proturuski sentiment koju je stvorio Zapad, prenosi Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu