Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr PUTINOV GOVOR NA CRVENOM TRGU 'Rusija želi mirnu budućnost, Zapad da sije mržnju i rusofobiju'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PUTINOV GOVOR NA CRVENOM TRGU 'Rusija želi mirnu budućnost, Zapad da sije mržnju i rusofobiju'

Reagirao je britanski premijer

Britanski premijer Rishi Sunak kritizirao je izjave Vladimira Putina na paradi povodom Dana pobjede, piše Index.

'Postoji samo jedna osoba koja je odgovorna za nezakonitu i ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu, a to je Putin. Zločini koji se tamo čine su užasni', rekao je.

'Patnja koja se nanosi ukrajinskom narodu je užasna. Zato ćemo postojano davati podršku ukrajinskom narodu. Nastavit ćemo s time i ja i Ujedinjeno Kraljevstvo', dodao je. 

'Njihov cilj jedino je vidjeti pad naše zemlje' 

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Zapad za orkestriranje rata protiv Rusije, rekavši da njegova zemlja želi mirnu budućnost, te je zahvalio herojima 'specijalne vojne operacije' u Ukrajini, kako naziva rusku invaziju na tu zemlju. 

'Njihov cilj jedino je vidjeti pad naše zemlje', rekao je Putin misleći na Zapad na obilježavanju Dana pobjede nad nacističkom Njemačkom 1945. 

Obraćajući se vojnicima i ruskoj političkoj eliti na Crvenom trgu, Putin je kazao da je pravi rat onaj protiv njihove domovine. Ruski je predsjednik optužio zapadne elite da huškaju 'narode jedne na druge, dijele društva, uzrokuju krvave sukobe'. 

'Rusija želi mirnu budućnost'

Dodao je da Rusija želi 'mirnu budućnost' te optužio Zapad da sije 'mržnju i rusofobiju'. Budućnost zemlje ovisi o ruskim borcima u Ukrajini, rekao je Putin. 

'Cijela je zemlja ujedinjena u potpori našim herojima. Molimo se za vas', poručio je vojnicima. 

'Ništa trenutno nije važnije od vaše vojne zadaće. Sigurnost zemlje danas ovisi o vama, budućnost naše zemlje i našeg naroda ovisi o vama', kazao je vojnicima koji su stajali pred njim, među kojima je bilo i oko 500 onih koji su sudjelovali u ruskoj ofenzivi u Ukrajini. 

Vaša reakcija na temu