Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PUTINOVA NAJAVA 'Rasporedit ćemo taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PUTINOVA NAJAVA 'Rasporedit ćemo taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji'

Na ovaj potez odlučio se nakon najave Velike Britanije o isporuci streljiva s osiromašenim uranom Ukrajini

Moskva i Minsk dogovorili su postavljanje taktičkog nuklearnog oružja na teritoriju Bjelorusije.

'Od 3. travnja počinjemo obučavati posade, a 1. srpnja srpnja završavamo izgradnju posebnog skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriju Bjelorusije'. rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu za rusku televiziju Rossiya 24, javlja RIA Novosti.

Putin je naglasio da je Rusija već pomogla Bjelorusiji u ponovnom opremanju zrakoplova. Osim toga, Minsku je predan raketni sustav Iskander. Putin je istaknuo da će rasporediti oružje bez kršenja obveza prema NPT-u.

Istaknuo je da se na ovaj potez odlučio nakon najave Velike Britanije o isporuci streljiva s osiromašenim uranom Ukrajini. Istodobno, primijetio je da je Bjelorusija dugo tražila da na svom teritoriju smjesti rusko nuklearno oružje. Dodao je da Moskva čini ono što SAD radi već desetljećima.

'Streljivo s osiromašenim uranom koje će Zapad prebaciti u Kijev ne pripada oružju za masovno uništenje, ali na neki način stvara radioaktivnu prašinu i stoga se smatra vrlo opasnim. Neminovno će doći do onečišćenja zasijanih površina, što će stvoriti opasnost kako za lokalno stanovništvo tako i za okoliš', komentirao je Putin, prenosi N1

U utorak je zamjenica britanskog ministra obrane Annabelle Goldie rekla da će London, osim tenkova Challenger 2, dostaviti Ukrajini i oklopne granate koje sadrže osiromašeni uran. Putin je odmah upozorio da će Rusija na takve isporuke odgovoriti

Vaša reakcija na temu