Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Radijacija u regiji osvojene nuklearke je normalna
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Radijacija u regiji osvojene nuklearke je normalna

U gradu nema grijanja ni tople vode

Osoblje nuklearne elektrane Zaporižja, koju su u noći s četvrtka na petak napale i osvojile ruske snage, kažu da je razina radijacije u regiji normalna.

- Nisu primijećene promjene u statusu radijacije u regiji Zaporižja, pozadinsko gama zračenje je unutar normalnih granica - objavila je ukrajinska državna regulatorna agencija za nuklearnu energiju.

No grijanje i opskrba toplom vodom u gradu Enerhodaru, u kojem je smještena nuklearka, u prekidu je 'zbog štete nastale od posljedica žestokih borbi između branitelja nuklearne elektrane i ruskih okupatora', objavila je agencija, javlja Index

Vaša reakcija na temu