Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RASTE STRAH 'Nuklearni' vlak krenuo prema Ukrajini? 'Signal eskalacije sukoba'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RASTE STRAH 'Nuklearni' vlak krenuo prema Ukrajini? 'Signal eskalacije sukoba'

Ova vijest dolazi nakon što je NATO upozorio članice da je ruska najsuvremenija nuklearna podmornica Belgorod napustila bazu

Ogromni teretni vlak koji prevozi specijaliziranu vojnu opremu povezanu s odjelom 12. glavnog direktorata ruskog ministarstva obrane, odjela koji je zadužen za nuklearno naoružanje, snimljen je u pokretu. To je izazvalo strah od eskalacije sukoba i početka nuklearnog ratovanja u Ukrajini.

Niz oklopnih transportera BPM-97 i drugih vojnih vozila viđeni su kako putuju središnjom Rusijom u snimci koju je u nedjelju na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram objavio proruski kanal Rybar, prenosi RTL.

Smatra se da su oklopni transporteri nadograđeni kupolama ojačanim oklopom za zasjede i mine te sustavom za pročišćavanje zraka dizajniranim da omogući osobama koje se nalaze u njima da učinkovito djeluju u slučaju stalnih napada pješaštva. 

Sva ova napredna vojna oprema, kakve je za sada malo na bojišnici u Ukrajini, navodno pripada 12. glavnom direktoratu ruskog ministarstva. Ovaj specijalizirani odjel posvećen je skladištenju, održavanju i opskrbi oružjem za Strateške raketne snage, ruske vojne grane koja kontrolira nuklearne projektile i čini ključni dio nuklearnog programa Vladimira Putina.

Vojni analitičar Konrad Musyka za Daily mail je rekao da bi raspoređivanje takvih jedinica moglo signalizirati nadolazeću eskalaciju sukoba sa strane Vladimira Putina ili predstavljati preteču nuklearnih vježbi velikih razmjera.

Ova vijest dolazi nakon što je NATO upozorio članice da je ruska najsuvremenija nuklearna podmornica Belgorod napustila svoju bazu u Bijelom moru, dok je ključni Putinov saveznik Ramzan Kadirov rekao da bi ruska vojska trebala upotrijebiti 'nuklearno oružje male snage' kako bi preokrenula situaciju na bojišnici.

Muzyka je rekao da kretanje teške vojne opreme koja pripada jedinicama s nuklearnim oružjem ne znači nužno da se Rusija priprema rasporediti nuklearno oružje u Ukrajini, no sugerirao je da bi to mogao biti 'signal Zapadu da Moskva eskalira' sukob, dodajući da je poznato da ruske strateške raketne snage prolaze opsežne vježbe obuke u jesen.

Vaša reakcija na temu