Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot RASTU TENZIJE U RUSIJI Američki dužnosnik tvrdi da Putin ne vjeruje svojoj vojsci
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RASTU TENZIJE U RUSIJI Američki dužnosnik tvrdi da Putin ne vjeruje svojoj vojsci

To bi moglo objasniti razlike u izjavama nekih ruskih ministara i dužnosnika

Američki dužnosnik je za NBC rekao da zbog neuspjeha ruske vojske u Ukrajini rastu tenzije između ruskog predsjednika Vladimira Putina i vojnih zapovjednika, odnosno Ministarstva obrane.

Ruski predsjednik, tvrdi američki dužnosnik, smatra da ga je vojska 'prevarila' u izvještajima o invaziji na Ukrajinu. Dužnosnik je dodao kako informacije o ruskim gubicima, ali i utjecaju zapadnih sankcija, ne dolaze do Putina jer mu se 'njegovi savjetnici ne usuđuju reći istinu', prenosi Index

'Postoji tenzije između Putina i Ministarstva obrane zbog Putinovog nepovjerenja u čelnike ministarstva', rekao je dužnosnik.

Američki dužnosnik je rekao da 'Putin nije znao da vojska u Ukrajini koristi i gubi ročnike, što jasno pokazuje slom u sustavu izvještavanja ruskog predsjednika'.

Ispostavi li se da su ove informacije utemelje, to bi moglo objasniti razlike u izjavama nekih ruskih ministara i dužnosnika, koji sve pomirljivije govore o pregovorima s Ukrajinom, i samog Putina, koji i dalje ostavlja dojam čovjeka nespremnog na kompromis, javlja Sky News.

Vaša reakcija na temu