Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI 'Dok su u Rusiji bili nemiri, Ukrajinci napredovali na frontu'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Dok su u Rusiji bili nemiri, Ukrajinci napredovali na frontu'

Oslobodili su dio područja

Ukrajinska vojska je priopćila da su za vrijeme unutarnjih nemira u Rusiji njene snage uspjele napredovati duž istočnog fronta. 

'Trupe Zelenskog su danas ostvarile uspjehe u blizini grada Bahmuta na istoku te u nekim južnim područjima', rekla je zamjenica ministra obrane, Hana Maliar, a prenosi Sky News.

'Pokrenuli smo ofenzivu u blizini skupine sela koja okružuju grad. Napredovali smo u svim tim područjima', dodala je. 

Oleksandr Tarnavski, zapovjednik južne fronte, naveo je da su ukrajinske snage oslobodile područje u blizini Krasnohorivke, zapadno od regionalnog središta Donjecka koji je pod kontrolom Rusije. 

Kazao je da je to područje bilo pod kontrolom Rusije otkako su separatističke snage preuzele kontrolu nad njim 2014. godine, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu