Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI 'Rusi kreću u napad sa 100.000 vojnika na istoku'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Rusi kreću u napad sa 100.000 vojnika na istoku'

'Pojačavaju pritisak'

Rusija je koncentrirala više od 100.000 vojnika u smjeru Kupjanska i Limana na frontu u Harkivskoj i Luhanskoj oblasti, kazao je danas Ilija Jevlaš, časnik za tisak Istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine. Naveo je da su ruske snage u tom području značajno pojačale količinu granatiranja i zračnih napada na ukrajinske položaje.

Oba grada već bila pod ruskom okupacijom

Tvrdi da je 45.000 vojnika angažirano za napade prema Kupjansku, a 48.000 napada u smjeru Limana. Oba grada bila su okupirana od ruskih snaga prije nego što su oslobođena prošle godine. Posljednjih mjeseci Rusija je pojačala pritisak na ovom dijelu fronta. 

Vojnici u blizini Kupjanska koji su razgovarali s Kyiv Independentom potvrdili su da Rusija intenzivira svoju ofenzivu u tom području. Britanska obavještajna služba izvijestila je da ukrajinske protuofenzive na jugu i oko Bahmuta pritišću tamošnje ruske snage, ali da Rusi ipak napreduju oko Kupjanska i Limana, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu