Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI 'Rusi pojačano šire lažne informacije da odvrate pažnju od nedostatka uspjeha na bojištu'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Rusi pojačano šire lažne informacije da odvrate pažnju od nedostatka uspjeha na bojištu'

Novo izvješće ISW-a

Moskva pojačano promiče lažne informacije kako bi odvratila pozornost od nedostatka uspjeha na terenu, navodi se u novom izvješću američkog Instituta za proučavanje rata. 

ISW se referira na jučerašnje optužbe Rusije protiv SAD-a u kojima Rusi tvrde da Sjedinjene Države planiraju provokacije u Ukrajini korištenjem otrovnih kemikalija, prenosi Index.

Prije toga je rusko ministarstvo obrane tvrdilo da Ukrajina planira napade pod lažnom zastavom (operacije koje je cilj izvesti tako da bi se kao počinitelja moglo okriviti drugu stranu u sukobu).

Institut za proučavanje rata rekao je da Rusija također nastoji usporiti isporuku tenkova Ukrajini sa Zapada, koja bi trebala pomoći Ukrajini u planiranoj protuofenzivi.

ISW je rekao da porast obmanjujućih upozorenja iz Moskve i opetovane nuklearne prijetnje Vladimira Putina sugeriraju da ruski dužnosnici pokušavaju odvratiti pažnju od nedostatka uspjeha na bojnom polju i usporiti isporuku oružja Ukrajini od zapadnih zemalja.

Američki think tank kaže da će rusko ministarstvo obrane i najviši dužnosnici u Moskvi vjerojatno dodatno eskalirati s lažnim informacijama kako ukrajinska protuofenziva bude jačala.

Vaša reakcija na temu