Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay RAT U UKRAJINI 'Rusi zbog upada u Kursk povlače snage s ključnih bojišta'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Rusi zbog upada u Kursk povlače snage s ključnih bojišta'

'Iz nekog razloga su spremni umrijeti za našu zemlju, ali nisu bili spremni umrijeti za vlastitu'

Rusija je povukla rezerve s ključnih područja bojišta u Ukrajini i na okupiranom Krimu u pokušaju da zadrži ukrajinsko napredovanje na ruskom teritoriju, rekao je danas ukrajinski vojni zapovjednik za CNN.

Dmitro Holod, zapovjednik bojne Slavuj, rekao je CNN-ovom timu na terenu u ukrajinskoj regiji Sumi da vojska ima informacije koje sugeriraju da se ruski vojnici povlače iz Zaporižje, s Krima i iz Harkivske oblasti kako bi se zaustavilo kontinuirano napredovanje Ukrajine u ruskoj regiji Kursk.

'Rusi sada pokušavaju zaustaviti naše napredovanje, povukli su pričuvu, što koristi našim obrambenim snagama na drugim područjima jer je tamo postalo lakše raditi', rekao je pa dodao: 'Naravno da će nam biti teže proći dalje, ali ćemo ipak proći.'

Holod je rekao da se njegova postrojba pridružila ukrajinskim snagama prvog dana iznenadnog prekograničnog upada u Rusiju i da je tek danas napustio regiju Kursk.

Ruske snage bile su šokirane 'brzim napredovanjem' Ukrajine, rekao je Holod i dodao: 'Nakon taktičkih bitaka dragovoljno su se predali našim obrambenim snagama.'

'Iz nekog razloga su spremni umrijeti za našu zemlju, ali nisu bili spremni umrijeti za vlastitu', dodao je.

Vaša reakcija na temu