Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI 'Rusija premješta nuklearno oružje kratkog dometa u Bjelorusiju'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Rusija premješta nuklearno oružje kratkog dometa u Bjelorusiju'

'Proces je u tijeku'

Poljski predsjednik Andrzej Duda je rekao da Rusija premješta dio nuklearnog oružja kratkog dometa u susjednu Bjelorusiju. Prošli mjesec su čelnici Rusije i Bjelorusije objavili da je Moskva isporučila dio svog taktičkog nuklearnog oružja, ali SAD i NATO nisu potvrdili taj potez, piše Index.

Duda je na konferenciji za novinare kazao da je taj 'proces u tijeku'. 

'To istovremeno mijenja arhitekturu sigurnosti u našem neposrednom susjedstvu, ali i na istočnom krilu NATO-a. Dakle, zapravo mijenja situaciju za cijeli savez', naveo je. 

Taktičko nuklearno oružje dizajnirano je za korištenje na bojnom polju i ima kraći domet od jačih nuklearnih bojevih glava ugrađenih u projektile dugog dometa.

Vaša reakcija na temu