Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI 'Rusima ponestaje raketa dugog dometa'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Rusima ponestaje raketa dugog dometa'

Javlja Britansko ministarstvo obrane

Britansko ministarstvo obrane objavilo je u današnjem obavještajnom izvješću da je Rusija ograničila napade raketama dugog dometa na Ukrajinu, piše Index.

Rusi sada ovim projektilima napadaju 'otprilike jednom tjedno zbog ograničene dostupnosti krstarećih projektila', navode u priopćenju.

'Malo je vjerojatno da je Rusija dovoljno povećala zalihe topničkog streljiva koje bi joj omogućile ofenzivne operacije velikih razmjera', pišu.

Dodaju i da je Rusija trenutno u nezgodnoj situaciji jer 'čak i samo održavanje obrambenih operacija duž duge crte bojišnice zahtijeva značajnu dnevnu potrošnju granata i raketa'.

Rusija je od listopada pojačala svoje snage u Ukrajini s desecima tisuća rezervista. Unatoč ublažavanju trenutnog nedostatka osoblja, nedostatak streljiva vrlo vjerojatno ostaje ključni ograničavajući čimbenik za ruske ofenzivne operacije, piše u obavještajnom izvješću.

Vaša reakcija na temu