Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay RAT U UKRAJINI 'Ruske snage su u sve težoj situaciji'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Ruske snage su u sve težoj situaciji'

'Golijat posrće'

Ruske snage u Ukrajini u sve su težoj situaciji, smatra jedan od visokopozicioniranih zapovjednika Sjevernoatlantskog saveza, a prenosi njemačka novinska agencija dpa.

'Rusija je u 15. mjesecu onog što je mislila da će biti trodnevni rat', rekao je danas u Bruxellesu admiral Rob Bauer, predsjednik NATO-ovog vojnog odbora, pa dodao: 'Golijat posrće, i to zato što je David pokazao nevjerojatnu otpornost i taktičku genijalnost te ga podržava 50 nacija diljem svijeta.'

Bauer je aludirao na biblijsku priču o Davidu i Golijatu, u kojoj mladi pastir David ubija zastrašujućeg diva Golijata hicem iz praćke. Admiral Bauer rekao je to na početku sastanka vojnih šefova Saveza, na kojem visoki vojni dužnosnici iz svih članica NATO-a raspravljaju o regionalnim planovima obrane.

Radi se o planovima čiji je cilj ojačati obranu članica NATO-a u slučaju napada Rusije ili terorističkih skupina te predviđaju jačanje snaga koje su u stanju visoke pripravnosti, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu