Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI 'Rusko topništvo u Ukrajini palo je za gotovo 75 posto'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Rusko topništvo u Ukrajini palo je za gotovo 75 posto'

'Još je jedan dokaz sve slabijeg položaja Rusije'

Rusko topništvo dramatično se smanjilo u odnosu na najvišu razinu iz vremena rata, na nekim mjestima za čak 75 posto, prema američkim i ukrajinskim dužnosnicima. 

'Pad granatiranja još je jedan dokaz sve slabijeg položaja Rusije na bojnom polju gotovo godinu dana nakon njezine invazije', rekli su dužnosnici za CNN.

Dužnosnici nisu dali jasno ili jedinstveno objašnjenje za velik pad topničke vatre. Moguće je da Rusija ograničava topništvo zbog slabih zaliha ili je to dio šireg preispitivanja taktike u svjetlu uspješnih ukrajinskih napada, piše Index.

Američki dužnosnici također vjeruju da je 36-satno primirje, koje je prošlog tjedna najavio Putin za obilježavanje pravoslavnog Božića, bilo pokušaj ugađanja velikoj kršćanskoj populaciji u Rusiji.

Vaša reakcija na temu