Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI 'Wagnerove snage napustit će Bahmut 10. svibnja'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Wagnerove snage napustit će Bahmut 10. svibnja'

Izjavio šef plaćenika

Reuters je objavio kratku snimku šefa Wagnerovih plaćenika Jevgenija Prigožina u kojoj govori da će njegove snage 10. svibnja napustiti Bahmut.

'Izjavljujem u ime boraca Wagnera, u ime zapovjedništva Wagnera, da smo 10. svibnja 2023. dužni prenijeti položaje u naselju Bahmut jedinicama ministarstva obrane i povući ostatak Wagnera u logističke kampove i lizati naše rane. Povlačim Wagnerove jedinice iz Bahmuta jer su u nedostatku streljiva osuđene na propast', rekao je.

Ranije je Prigožin objavio video u kojem ljutito kritizira ruske vlasti zbog nedostatka potpore Wagnerovim snagama.

Valja napomenuti da je Prigožin prije davao dramatične izjave, a zatim ih povlačio. Prošlog je tjedna ponudio obustavu topničke vatre na ukrajinske snage u opkoljenom Bahmutu, a kasnije je rekao da je to bila šala, piše Index.

Vaša reakcija na temu