Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr RAT U UKRAJINI Analitičar objašnjava kad bi Putin mogao ponuditi prekid vatre
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Analitičar objašnjava kad bi Putin mogao ponuditi prekid vatre

Ruske snage sada su usredotočene na zauzimanje susjedne regije Donjecka u Donbasu

'Budući da je regija Lugansk pod ruskom kontrolom, predsjednik Vladimir Putin sada bi se mogao usredotočiti na zauzimanje cijele regije Donbas u istočnoj Ukrajini prije nego što ponudi prekid vatre.

Putin može ponuditi potencijal za prekid vatre samo kako dobio priliku da utvrdi dobitke koje je do sada uspio ostvariti', izjavio je u utorak Victor Abramowicz, analitičar obrambene politike i ravnatelj tvrtke Ostoya Consulting, koja savjetuje tvrtke u obrambenoj industriji, za CNBC-ovu emisiju 'Capital Connection'.

Putin je u ponedjeljak čestitao svojim vojnicima na 'oslobađanju' pokrajine Luhansk nakon nekoliko tjedana krvavih borbi koje su uzele danak i na ruskoj i na ukrajinskoj strani. Veliki dio infrastrukture tog područja, uključujući stambene zgrade, sravnjen je sa zemljom. Zabilježeni su brojni smrtni slučajevi, prenosi N1

Ruske snage sada su usredotočene na zauzimanje susjedne regije Donjecka u Donbasu, a pokrajina se u nedjelju našla pod jakim granatiranjem, priopćili su lokalni dužnosnici.

Vaša reakcija na temu