Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay RAT U UKRAJINI Bjeloruski muškarci pozvani u vojni ured
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Bjeloruski muškarci pozvani u vojni ured

Snimka kruži društvenim mrežama

Na društvenim mrežama se pojavila videosnimka s autobusnog kolodvora u gradu Borisovu u Bjelorusiji na kojoj se čuje kako se preko razglasa pozivaju muškarci između 18 i 60 godina da se jave u lokalni vojni ured kako bi potvrdili svoje podatke, piše Sky News.

Snimku je podijelio bjeloruski političar Franak Viacorka koji je rekao da aktivisti 'prikupljaju informacije o mogućem uvlačenju Bjelorusa u rat'. 

Ukrajina je već ranije izrazila zabrinutost da bi se Bjelorusija mogla izravno uključiti u rat i poslati na bojišnicu svoje trupe.

Međutim, zapadni vojni analitičari smatraju da je malo vjerojatno da će Bjelorusija to učiniti jer bi takav potez naišao na neodobravanje građana. Prošlog mjeseca su ruski i bjeloruski čelnici održali sastanak u Minsku, no na konferenciji za novinare nisu spominjali invaziju na Ukrajinu, piše Index.

Vaša reakcija na temu