Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Britanski obavještajci otkrili koji je grad sljedeća ruska meta
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Britanski obavještajci otkrili koji je grad sljedeća ruska meta

Ruski plan je vjerojatno opkoljavanje grada taktičkim napredovanjem prema sjeveru i jugu

Britansko ministarstvo obrane objavilo je nove obavještajne podatke o ruskoj invaziji na Ukrajinu. Kako navode, ruske snage ulažu velike napore na bojišnici oko grada Bahmuta u oblasti Donjeck.

'Ruski plan je vjerojatno opkoljavanje grada taktičkim napredovanjem prema sjeveru i jugu', pišu Britanci.

Posljednjih je dana Rusija malo napredovala na južnoj osi ovog napada. 'Rusija je od početka kolovoza 2022. prioritizirala Bahmut kao svoj glavni ofenzivni napor. Zauzimanje grada imalo bi ograničenu operativnu vrijednost iako bi potencijalno omogućilo Rusiji da ugrozi veća urbana područja kao što su Kramatorsk i Slovjansk'.

Ipak, britanski obavještajci ističu da je ova kampanja nesrazmjerno skupa u odnosu na moguće dobitke.

'Postoji realna mogućnost da je zauzimanje Bahmuta postalo prvenstveno simbolički, politički cilj Rusije', dodaju, javlja N1.

Vaša reakcija na temu