Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay RAT U UKRAJINI Do sada je unovačeno najmanje 430.000 Rusa
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Do sada je unovačeno najmanje 430.000 Rusa

Porastao je broj vjenčanja

U Rusiji je mobilizirano do 500.000 ljudi, objavila je ruska privatna novinska kuća Mediazone. Radi se o projekciji do koje su novinari došli usporedbom broja vjenčanja i podataka o neregistriranim bračnim zajednicama iz popisa stanovništva iz 2021 godine. Naime, u Rusiji se osoba koja je dobila obavijest o regrutaciji može vjenčati odmah, dok svi ostali moraju čekati mjesec dana, prenosi Index.

'Naši izračuni pokazuju da je početkom listopada u 75 regija Rusije unovačeno najmanje 431.000 ljudi u dobi od 18 do 49 godina. Taj broj bi mogao biti čak i veći u cijeloj zemlji - 492.000. Najveći udio regrutiranih je na istoku zemlje, najniži u Moskvi', piše Mediazone.

Kao primjer naglog skoka broja vjenčanja navode Burjatiju, regiju na jugu Sibira duž istočne obale Bajkalskog jezera. Tu su od 1. do 21. rujna registrirana 83 vjenčanja, a nakon objave Putinove vojne kampanje 662.

'Proglašavajući djelomičnu mobilizaciju u Rusiji, vlasti su uvjeravale da će 300 tisuća ljudi, ili 1% mobilizacijskog resursa, biti poslano u rat. Nemoguće je provjeriti ovu brojku: dekret Vladimira Putina koji ukazuje na broj mobiliziranih skriven je od javnosti. Regije također ne otkrivaju mobilizacijske ciljeve', piše Mediazone.

Vaša reakcija na temu