Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Dužnosnik Pentagona tvrdi da je Rusija promijenila taktiku
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Dužnosnik Pentagona tvrdi da je Rusija promijenila taktiku

'Postavljen je teren za dugotrajnu bitku'

Rusija je prilagodila taktiku u svojoj novoj ofenzivi na istočnu Ukrajinu, kazao je za Guardian visoki američki dužnosnik Pentagona. Dodao je da su puno toga 'naučili iz neuspjeha na početku invazije'.

- Vidjeli smo u proteklih par dana da nastavljaju s nastojanjima da stvore uvjete za ofenzivu. Mi to zovemo oblikovanjem operacija - rekao je, prenosi Index.

Rusija je proteklih dana premjestila 11 novih bataljunskih taktičkih skupina na istok i jug Ukrajine, pripremajući teško topništvo, zrakoplovstvo i druga vojna sredstva za ofenzivu te je usmjerila više vojnika u regiju. Moskva je povukla snage sa sjevera i dovela snage iz područja oko Kijeva kako bi se usredotočila na istočni front. Kako javlja Reuters, ruska vojska sada je koncentrirana na preuzimanje kontrole nad Donbasom.

- Rusko pojačanje postavilo je teren za dugotrajnu bitku za koju vojni analitičari kažu da će sigurno nanijeti velike gubitke objema stranama, dok Rusi pokušavaju okružiti ukrajinske borce ukopane u obranu regije Donbas - piše Reuters.

Vaša reakcija na temu