Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Gradonačelnik osumnjičen za dijeljenje nedopuštenih vojnih informacija
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Gradonačelnik osumnjičen za dijeljenje nedopuštenih vojnih informacija

U tijeku su pretresi zgrade Gradskog vijeća

Oleksandar Mamaj, gradonačelnik središnjeg grada Poltave, osumnjičen je zbog navodnog dijeljenja neodobrenih informacija o potezima ukrajinske vojske, prenosi Index.

Mamaj je navodno prenio obavještajne podatke o rasporedu ukrajinskih trupa, izvijestila je Služba sigurnosti Ukrajine (SBU).

U dokumentima koji se odnose na istragu navodi se da te informacije nisu 'javno objavili Glavni stožer Oružanih snaga, Ministarstvo obrane ni druga ovlaštena državna tijela'.

Lokalna izvješća dodaju da je Mamaj navodno otkrio formiranje nove ukrajinske vojne jedinice i podijelio adresu njezinog stožera. Kako se doznaje, u tijeku su pretresi zgrade Gradskog vijeća Poltave.

Vaša reakcija na temu