Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Istražitelji otkrili sobu za mučenje djece
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Istražitelji otkrili sobu za mučenje djece

'Mislio sam da nema ničeg goreg nakon Buče i Irpina'

Ukrajinski istražitelji otkrili su 'sobu za mučenje' u nedavno oslobođenom gradu Hersonu, u kojoj su ruske snage navodno držale i zlostavljale djecu, rekao je ukrajinski dužnosnik.

Ruske snage držale su djecu u nečem što su zvale 'dječja ćelija' te su im davale vrlo malo vode i gotovo nimalo hrane, rekao je ukrajinski šef ureda a ljudska prava, Dmitro Lubinec, pri čemu se pozvao na svjedočenja stanovnika Hersona, prenosi Index.

Prema tim svjedočenjima, djeca su bila podvrgnuta psihološkom mučenju. Ruski vojnici su im, navode svjedoci, rekli da su ih roditelji ostavili i da se nikad neće vratiti kući.

'Mislili smo da nema ničeg goreg nakon Buče, ali u Hersonu su stvarno dotakli dno'

Jedan 14-godišnjak je uhićen i kasnije mučen samo zato što je snimio fotografiju uništene ruske opreme, ustvrdio je Lubinec. 

'Prvi put smo zabilježili mučenje djece. Mislio sam da nema ničeg goreg nakon Buče i Irpina, ali u Hersonu je stvarno dotaknuto dno', dodao je.

Guardian javlja kako ove tvrdnje nisu neovisno provjerene, a ruska strana se o njima još uvijek nije oglasila. Reporteri Guardiana su ranije posjetili drugu "sobu za mučenje" u Hersonu. Ukrajinska strana tvrdi da su u njoj bili zatočeni deseci muškaraca koje su ruski vojnici tukli, mučili elektrošokovima, a neke od njih su i ubili.

Vaša reakcija na temu