Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Međunarodni kazneni sud bi uskoro mogao izdati naloge za uhićenje Rusa zbog ratnih zločina
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Međunarodni kazneni sud bi uskoro mogao izdati naloge za uhićenje Rusa zbog ratnih zločina

Među njima su otmica djece i gađanje civilne infrastrukture

Očekuje se da će Međunarodni kazneni sud (ICC) izdati naloge za uhićenje Rusa zbog rata u Ukrajini 'u kratkom roku', potvrdio je anonimni izvor za Reuters. Dodao je kako će tužitelj ICC-ja vjerojatno zatražiti od predraspravnog suca da odobri izdavanje naloga protiv nekoliko Rusa za otmicu djece iz Ukrajine i gađanje civilne infrastrukture. 

Ova izvješća dolaze nakon što je New York Times objavio da ICC namjerava otvoriti dva procesa povezana s ruskim ratnim zločinima u Ukrajini. Tim ICC-ja je prošle godine otišao u Ukrajinu kako bi započeo s istragom mogućih ratnih zločina. Nekoliko sati prije njihova odlaska tužitelj Karim Khan rekao je da će početi prikupljati dokaze u sklopu službene istrage.

Ni Rusija ni Ukrajina nisu članice ICC-ja, a Moskva ne priznaje taj sud. ICC ima 123 člana i procesuira pojedince odgovorne za najgore ratne zločine, piše Index.

Vaša reakcija na temu