Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ilustracija RAT U UKRAJINI Oko 400 ukrajinskih vojnika započelo obuku na američkim tenkovima
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Oko 400 ukrajinskih vojnika započelo obuku na američkim tenkovima

Trajat će 10 do 12 tjedana

Oko 400 ukrajinskih vojnika započelo je obuku na američkim tenkovima M1 Abrams u Njemačkoj, prema izvješćima.

Prva skupina ukrajinskih vojnika započela je obuku usmjerenu na upravljanje i održavanje na najnaprednijem borbenom tenku na svijetu, piše New York Times.

Polovica grupe započela je obuku u Grafenwoehru i Hohenfelsu u južnoj Njemačkoj, gdje su ih učili medicinskim vještinama i kako pucati iz vatrenog oružja. Drugu polovicu učili su kako tenk napuniti gorivom i održavati ga.

Ranije je bilo rečeno da je 31 poslan u Njemačku kako bi se koristio u programu obuke za koji se očekuje da će trajati 10 do 12 tjedana. 

Očekuje se da će raspoređivanje tenkova Abrams na bojištu dati Ukrajini veliku prednost u opremi nad Rusijom, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu