Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Oslobođeno 40% teritorija koji su okupirali Rusi
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Oslobođeno 40% teritorija koji su okupirali Rusi

Trenutna linija bojišnice je duga 1500 km

'Tijekom prošle godine oslobodili smo četrdeset posto teritorija okupiranih nakon 24. veljače, odnosno nakon početka ruske invazije na Ukrajinu', rekao je danas general Valerij Zalužni, glavni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga, prenosi Index.

'Oružane snage oslobodile su 40 posto teritorija okupiranih tijekom invazije koja je počela u veljači prošle godine i 28 posto svih teritorija koje je Rusija okupirala od 2014.', napisao je Zalužni na Telegramu, a prenosi CNN.

'Trenutna linija bojišnice je duga 1500 km. Ukrajinske oružane snage prošle su vojnu obuku na području 17 europskih zemalja. Zahvaljujući međunarodnim partnerima, obučili smo više od 20.000 vojnika. U 2022., evakuirano je više od 600.000 ljudi i dopremljeno više od 2 milijuna tona humanitarne pomoći', dodao je.

Vaša reakcija na temu