Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RAT U UKRAJINI Papa se prvi put obratio izravno Putinu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Papa se prvi put obratio izravno Putinu

Apelirao je na Zelenskog da bude otvoren za mirovne pregovore

Papa Franjo osudio je tijekom nedjeljne molitve aneksiju ukrajinskog teritorija i pozvao ruskog predsjednika da zaustavi rat. Također je apelirao na ukrajinskog čelnika Volodimira Zelenskog da bude otvoren za mirovne pregovore, prenosi Jutarnji.

'Duboko žalim zbog teške situacije zadnjih dana gdje se najavljuju aktivnosti protivne načelima međunarodnog prava, To povećava rizik od nuklearne eskalacije i budi strah od nekontroliranih i katastrofalnih posljedica u cijelom svijetu', rekao je.

Apelirao je na Vladimira Putina da zaustavi spiralu nasilja i smrti, ali i na Zelenskog da bude otvore na ozbiljne prijedloge o miru.

Međunarodnu je zajednicu pozvao da učini sve kako bi okončala rat te apelirao 'da ne dopusti uvlačenje u opasnu eskalaciju'. Također moli međunarodnu zajednicu da podrži sve napore kako bi se sukob okončao putem dijaloga.

To je prvi put da se papa Franjo obratio izravno ruskom čelniku od početka invazije Moskve na Ukrajinu 24. veljače.

Vaša reakcija na temu