Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Youtube) RAT U UKRAJINI Preživjela posada uništenog britanskog tenka
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Preživjela posada uništenog britanskog tenka

Prvi uništen na ratištu

Jutros je objavljeno da je u Ukrajini stradao prvi britanski Challenger 2 tenk. Kako javlja Sky News, posada je preživjela napad. Vjeruje se kako je ovo prvi britanski tenk uništen u ratu u Ukrajini. Uništen je negdje na bojištu u Zaporižji, prenosi Index.

Challenger 2 je britanski glavni borbeni tenk kojeg  koriste vojske Velike Britanije i Omana. Dizajnirala ga je britanska tvrtka Vickers Defence Systems, a proizvodila tvrtka Alvis Vickers. Proizvođač ga reklamira kao najpouzdaniji svjetski glavni borbeni tenk. U siječnju 2008. objavljeno je da su samo dva Challengera 2 oštećena u borbi, dok je jedan uništen u 'friendly-fire' incidentu.

Britanija je Ukrajini isporučila 14 komada ovog moćnog borbenog stroja.

Vaša reakcija na temu