Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Rus odbio mobilizaciju, čeka ga kazna
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Rus odbio mobilizaciju, čeka ga kazna

Odvjetnik je podnio zahtjev za obustavu slučaja

U Rusiji je zabilježen prvi slučaj odbijanja mobilizacije, piše N1.

Muškarac iz Penze suočit će se s kaznenom prijavom zbog izbjegavanja mobilizacije, čime će postati prva osoba u Rusiji koja je to učinila, rekao je Pavel Čikov iz Agore, skupine za ljudska prava.

Muškarac (32) je odbio potpisati vojnu kartu zbog čega ga je privela policija. Već dva dana je u istražnom zatvoru, a prijeti mu kazna od dvije godine u zatvoru, piše Novaja Gazeta.

Čikov kaže da se članak 328. ruskog Kaznenog zakona ne može koristiti za podizanje kaznenih prijava protiv muškaraca koji izbjegavaju mobilizaciju.

'Prema presudi Vrhovnog suda, ovaj se članak može koristiti samo protiv muškaraca koji izbjegavaju redovnu, nemobilizacijsku vojnu obvezu', kaže on.

Odvjetnik osumnjičenog muškarca podnio je zahtjev za obustavu slučaja.

Vaša reakcija na temu