Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Rusi lažiraju povlačenje iz Hersona?
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Rusi lažiraju povlačenje iz Hersona?

Žele namamiti vojnike u ulične borbe

Rusi lažiraju povlačenje iz Hersona kako bi namamili ukrajinske snage na ulične borbe u ovom ključnom gradu, rekla je Natalia Humeniuk, glasnogovornica ukrajinske vojske.

'Ruske trupe jako trude uvjeriti sve da se povlače, ali u isto vrijeme vidimo objektivne dokaze da ostaju', rekao je Humeniuk u intervjuu za ukrajinske medije.

'Tamo su stacionirane vojne postrojbe i dosta vojne tehnike, a tu su i borbeni položaji koji su postavljeni na lijevoj obali i koji će služiti za potporu borbenim položajima na desnoj obali', rekla je, prenosi CNN dodajući da nisu mogli neovisno potvrditi ovo što Humeniuk govori.

'Prema našim podacima, Rusi pokušavaju stvoriti iluziju da ih nema kako bi namamili ukrajinske snage u obližnja naselja, a naselja su obično mjesta gdje se odvijaju teške ulične borbe', rekla je.

'Zbog toga znamo, vidimo i predviđamo što nam pokušavaju prodati te u skladu s tim gradimo vlastitu strategiju', istaknuo je Humeniuk.

Prema Humeniuk, Rusi premještaju svoje elitne jedinice i časnike na lijevu obalu rijeke Dnjepar, ostavljajući one na desnoj obali bez mogućnosti da pobjegnu ili se evakuiraju, prenosi Index.

'Ostavljaju jedinice na desnoj obali da se bore do posljednjeg daha', rekla je.

Vaša reakcija na temu