Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Rusi planiraju mobilizirati još pola milijuna ljudi
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Rusi planiraju mobilizirati još pola milijuna ljudi

Ukrajinci su objavili broj poginulih

Ukrajinska obavještajna služba tvrdi da Moskva planira narediti mobilizaciju dodatnih 500.000 ročnika u siječnju nakon što je njih 300.000 pozvano u borbu još u listopadu, piše Sky News.

Prvotna 'djelomična mobilizacija' ruskih rezervista izazvala je nemir među tisućama mladih Rusa koji u strahu od poziva masovno žele pobjeći iz zemlje, piše Danas.hr.

Vadym Skibitsky, zamjenik šefa ukrajinske vojne obavještajne službe, izvijestio je kako bi ovi ročnici mogli sudjelovati u obnovljenim napadima u proljeće i ljeto.

Iako je Moskva zanijekala da se priprema novi val mobilizacije, Ukrajina vjeruje da bi te ofenzive vjerojatno bile na istoku i jugu.

Vladimir Putin rekao je u prosincu da je 'besmisleno' razmatrati novi poziv, budući da se samo polovica onih koji su mobilizirani u listopadu bori u Ukrajini. Međutim, zapadne su agencije ponovile tvrdnje da je Moskva nastavila s 'prikrivenom' mobilizacijom.

Broj poginulih

Ukrajinske oružane snage objavile su informacije o procijenjenim ruskim gubicima od izbijanja rata krajem veljače prošle godine.

Tvrde kako je ubijeno ukupno 110.740 ruskih vojnika. Od toga je 490 ljudi navodno ubijeno u posljednja 24 sata.

Ukrajinske procjene inače su znatno veće od onih koje su dale ruske i zapadne agencije.

Vaša reakcija na temu