Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr RAT U UKRAJINI Rusi se oglasili o svojim planovima
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Rusi se oglasili o svojim planovima

Kažu da su svi njihovi ciljevi zasad ispunjeni

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, general bojnik Igor Konašenkov, rekao je da je u tijeku 'planirano regrupiranje trupa' oko Kijeva i Černihiva, dan nakon što su ruski pregovarači rekli da će moskovske snage poduzeti korake prema deeskalaciji oko dva grada, piše CNN.

'U prvoj fazi specijalne vojne operacije koju su izvele Oružane snage Rusije na području Donbasa i Ukrajine planirano je prisiliti neprijatelja da koncentrira svoje snage, sredstva, resurse i vojnu opremu za obranu velikih naselja na tim područjima, uključujući Kijev', naveo je Konašenkov u priopćenju.

Rusi kažu da su svi njihovi ciljevi zasad ispunjeni.

'Okružiti ih na bojnom polju i bez napada na ove gradove kako bi se izbjegli gubici među civilnim stanovništvom, nanijeti takav poraz oružanim formacijama kijevskog režima koji mu ne bi dopustio da koristi te snage u glavnom cilju operacije naših oružanih snaga - u Donbasu. Svi ovi ciljevi su ispunjeni', tvrde, prenosi Index.

Ukrajinski dužnosnici izvijestili su o ruskom granatiranju u posljednja 24 sata oko oba grada. Američki dužnosnici bili su skeptični prema ruskim tvrdnjama o deeskalaciji, a neki promatrači sugerirali su da bi promjenjivi vojni ciljevi Rusije trebali prikriti zastoje na bojnom polju.

Konašenkov je ustvrdio da su 'glavne zadaće ruskih oružanih snaga na kijevskom i černihivskom području završene', dodajući da se ruske snage pregrupiraju kako bi 'intenzivirali operacije u prioritetnim područjima i, prije svega, dovršili operaciju za potpuno oslobođenje Donbasa', na istoku Ukrajine.

Vaša reakcija na temu