Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay RAT U UKRAJINI Rusija spremna za pregovore, ali bez preduvjeta
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Rusija spremna za pregovore, ali bez preduvjeta

'Odluke se ne donose u Kijevu, odluke se donose u drugim prijestolnicama'

Rusija je spremna na pregovore s Ukrajinom, ali bez preduvjeta, prenijeli su državni mediji izjavu zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Veršinjina.

U intervjuu za državnu televiziju Zvezda, Veršinjin je rekao: 'Sva neprijateljstva završavaju razgovorima i, naravno, kao što smo već rekli, mi ćemo biti spremni na takve razgovore, ali samo ako to budu razgovori bez preduvjeta. To trebaju biti razgovori koji bi se temeljili na stvarnosti.'

Dodao je da odluku o pregovorima s Rusijom ne trebaju donijeti Ukrajina, nego SAD i EU. 

'Odluke se ne donose u Kijevu, odluke se donose u drugim prijestolnicama, prvenstveno u Washingtonu i Bruxellesu. Dakle, upite treba slati tamo', rekao je Veršinjin.

Moskva je više puta tvrdila da je spremna pregovarati sa svim stranama uključenim u rat u Ukrajini, ali da su Kijev i njegovi saveznici odbili sudjelovati u pregovorima. Kremlj je rekao da će se boriti dok se ne ostvare svi njegovi ciljevi, dok je Ukrajina rekla da neće stati dok svaki ruski vojnik ne bude izbačen s njezinog teritorija, piše Index.

Vaša reakcija na temu