Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Ruski parlament odobrio novačenje kriminalaca
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Ruski parlament odobrio novačenje kriminalaca

Prošao prijedlog zakona

Prijedlog zakona koji bi omogućio kriminalcima da se pridruže ruskoj vojsci prošli su donji dom ruskog parlamenta. Kriminalci koji nisu počinili zločine seksualne prirode, izdaju, terorizam ili ekstremizam mogli bi se prijaviti, prenosi Index.

Ugovor o služenju vojske bi se mogao dogovoriti s nekim tko se istražuje zbog počinjenja zločina, čiji je slučaj na sudu ili je osuđen, ali prije nego što pravomoćna presuda stupi na snagu, objavila je Duma. Oni koji se prijave bili bi izuzeti od kaznene odgovornosti nakon završetka ugovora ili ako dobiju vojna priznanja.

Skupina plaćenika Wagner regrutirala je osuđenike iz zatvora da se bore u Ukrajini, ali je u veljači rekla da je prestala. Novi zakonodavni akt ne obuhvaća regrutiranje ljudi koji već služe svoje pravomoćne kazne.

Vaša reakcija na temu