Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Ruski pregovarač tvrdi da je nacrt primirja bio 75 posto dogovoren
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Ruski pregovarač tvrdi da je nacrt primirja bio 75 posto dogovoren

Obustava pregovora, kažu u Rusiji, bila je ukrajinska inicijativa

Nacrt mirovnog sporazuma između Ukrajine i Rusije bio je 75 posto dogovoren u travnju, tvrdi pomoćnik ruskog predsjednika Vladimir Medinski. Medinski je bio šef ruskog izaslanstva koje je bio na pregovorima s ukrajinskom stranom.

'Dugo smo vodili intenzivne razgovore s ukrajinskom stranom o uvjetima postkriznog rješenja. Ti pregovori su završili 15. travnja kada smo Ukrajincima predali nacrt sporazuma. Sve je bilo 75 posto dogovoreno', kazao je Medinski.

Rusko-ukrajinski pregovori počeli su 28. veljače. Dvije strane sastale su se nekoliko puta u Bjelorusiji, kao i nekoliko razgovora koji su vođeni video vezom. Sastanak uživo također je održan 29. ožujka u Turskoj, piše ruska novinarska agencija TASS.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je novinarima 12. travnja da je Kijev odstupio od dogovora postignutih u Turskoj i doveo cijeli proces do mrtve točke. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je 20. travnja kako je Moskva Kijevu predala jasan nacrt dokumenta o sporazumu i očekivala ukrajinski odgovor, prenosi RTL.

Ruska strana naglašava da je obustavljanje pregovora bilo posve na inicijativu Ukrajine.

Vaša reakcija na temu