Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Ruski zapovjednik otkrio broj ranjenih padobranaca, video ubrzo uklonjen
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Ruski zapovjednik otkrio broj ranjenih padobranaca, video ubrzo uklonjen

Elitne snage

Godišnja proslava Dana ruskih zračno-desantnih snaga 2. kolovoza zasjenjena je objavom opsega žrtava koje su elitne snage pretrpjele tijekom sukoba u Ukrajini, objavilo je britansko ministarstvo obrane u svom najnovijem izvješću o ratu, prenosi Index.

Video brzo izbrisan

General pukovnik Mihail Teplinski, vrhovni zapovjednik zračno-desantnih snaga, u snimljenom obraćanju za proslavu rekao je da je 8500 padobranaca ranjeno tijekom aktivnosti u Ukrajini. Dodao je kako su se neki od njih nakon oporavka vratili na dužnost, dok su drugi odbili napustiti crtu bojišnice. 

Video je brzo izbrisan sa službenih kanala ruskog ministarstva obrane. Nije komentirao koliko je vojnika poginulo ili preteško ranjeno da bi se vratilo na dužnost. Međutim, iz brojke koju je predstavio Teplinski proizlazi da je najmanje 50 posto padobranaca, od 30.000 koji su raspoređeni u Ukrajini poslije početka prošle godine, ubijeno ili ranjeno. 

Vaša reakcija na temu