Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Šest graničara tri sata odbijalo ruski napad u Bahmutu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Šest graničara tri sata odbijalo ruski napad u Bahmutu

Pogledajte snimku

Nastavljaju se urbane borbe u istočnom ukrajinskom gradu Bahmutu u Donjeckoj oblasti. Služba državne granične straže Ukrajine objavila je video za koji kažu da prikazuje ukrajinske snage koje odbijaju nedavni ruski napad, piše Index.

'Tijekom tri sata, šest graničara iz Luganskog odreda držalo je svoje položaje i odbijalo neprijateljske napade, unatoč tome što su bili znatno brojčano nadjačani', objavila je Služba državne granične straže Ukrajine.

Skupina vojnika došla je u pomoć suborcima u trenutku dok je prijetila opasnost da ih ruske snage opkole, dodali su.

Granična straža je objavila da su ukrajinske snage upotrijebile bacače i vatreno oružje te odbile ruski napad, a ranjeni ukrajinski vojnici su evakuirani s bojišta.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je ranije da je situacija u Bahmutu izrazito komplicirana, a Ukrajina tvrdi da Rusi ne kontroliraju grad. 

Šef Wagnera: 80 posto grada je pod našom kontrolom

Vođa ruske plaćeničke skupine Wagner Jevgenij Prigožin objavio je danas u videosnimci da njegove snage kontroliraju više od 80 posto grada.

'U Bahmutu je veći dio, više od 80 posto, sada pod našom kontrolom, uključujući cijelo administrativno središte, tvornice, skladišta, upravu grada', rekao je Prigožin.

Wagnerovi plaćenici predvode višemjesečna nastojanja Moskve da osvoji Bahmut, što se pretvorilo u jednu od najkrvavijih bitki u 13-mjesečnoj invaziji na Ukrajinu.

Rovovske bitke i neprestana topnička vatra podsjećaju na Prvi svjetski rat zbog golemih žrtava na obje strane.

Prigožin je i prije iznosio tvrdnje da Rusi nadziru velike dijelove tog rudarskog grada, što se pokazalo preuranjenim, no Ukrajina priznaje da je situacija u 'tvrđavi Bahmut' sada jako teška. 


Vaša reakcija na temu