Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Što je zapravo ruski cilj?
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Što je zapravo ruski cilj?

Putina vrijeme nije poslužilo...

Novinar Jutarnjeg lista Vlado Vurušić gostovao je u Newsroomu N1 i komentirao je situaciju u Ukrajini.

'U ratu morate pokazati da ste uspješniji od neprijatelja. Pretpostavljam da je dobar dio raketa koje su ispaljivane na Ukrajinu srušen, ali mnogi pretpostavljaju da će se veće borbe zaustaviti kada stigne zima. Ipak, za neka područja to ne mora biti slučaj. Staljingradska bitka vođena je zimi, a sjetimo se i finskih ratova. Ruska taktika povratka Ukrajine u kameno doba se očito provodi. Napadaju se infrastrukturalne mete i civilni ciljevi. Taktika je da Ukrajinci postanu malodušni', rekao je.

Kako navodi, Ukrajinci znaju zašto se bore, dok velik dio Rusa ne zna za što točno moraju dati svoje živote. 

'Prema mnogim informacijama u ovih je osam mjeseci poginulo puno Rusa', rekao je.

'Zaustavljeni su brodovi sa žitom i mnogi stoje u ukrajinskim lukama. Putina vrijeme nije poslužilo, a vidimo da i dalje nema potrebe za grijanjem onako kako si je on zamislio. On čak i uspješno provodi tezu da se cijeli rat svodi na pitanje grijanja', rekao je.

Kaže da Putin koristi sve što može. 

'Vidimo da i Orban otvara nekakav 'think tank' u Budimpešti, u kojem bi se trebalo početi razmišljati o drugačijoj Europi. Njegov napadački trio i nije toliko jak, a imamo i velike prosvjede u Češkoj i Njemačkoj koji su proruski, ali uglavnom u njima sudjeluju radikali. Međutim, pokazuje se da Europa nije razjedinjena i da NATO nije u krizi. Situacija je i dalje neizvjesna, a vidjet ćemo kako će proći i izbori u Americi', rekao je.

Vaša reakcija na temu