Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RAT U UKRAJINI Ubijen francuski dobrovoljac
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Ubijen francuski dobrovoljac

Drugi u dva tjedna...

Francuski borac iz Ukrajinske međunarodne legije, identificiran samo s 'T', ubijen je na bojnom polju, izvijestila je televizija BMFTV pozivajući se na francusko ministarstvo vanjskih poslova. 

'Čuli smo tužnu vijest o ovoj smrti. Izražavamo sućut obitelji s kojom su u kontaktu nadležne službe ministarstva', priopćilo je ministarstvo.

Le Monde je doznao da su u posljednja dva tjedna ubijena dva francuska dobrovoljca koji su služili u Ukrajini. Kevin David je ubijen 21. ožujka u Bahmutu, a 'T' je ubijen prije tjedan dana. Prošli tjedan francusko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je Davidovu smrt u području Bahmuta, gdje su u tijeku najžešće borbe. Kevin David bio je bivši humanitarac koji se otišao boriti uz Ukrajince.

Ministarstvo nije dalo detalje o tome gdje je 'T' ubijen. Od ruske sveobuhvatne invazije na Ukrajinu osam francuskih državljana ubijeno je u toj zemlji, navodi Le Monde. Ukrajinska međunarodna legija osnovana je krajem veljače 2022. za strane borce posvećene obrani Ukrajine, piše Index.

Vaša reakcija na temu