Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Ukrajinski piloti započeli obuku na zrakoplovima F-16
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Ukrajinski piloti započeli obuku na zrakoplovima F-16

Dobit će i obuku na engleskom jeziku

Ukrajinski piloti započeli su obuku na borbenim zrakoplovima F-16, rekao je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov u intervjuu za ukrajinske medije u subotu. 

'Obuka na F-16 je počela', rekao je Reznikov, dodajući da se uz pilote obučava i niz ukrajinskih inženjera i tehničara.

Reznikov je rekao da neće otkriti koliko će trajati obuka, ali je napomenuo da je 'minimalni rok obuke šest mjeseci'. Prema Reznikovu, instruktori će biti ti koji će objaviti završetak obuke kada vide da ukrajinski piloti, inženjeri i tehničari mogu uspješno primijeniti svoje nove vještine, piše Index.

Pripravnici će također dobiti obuku na engleskom jeziku iz tehničke terminologije jer 'osnovna razina engleskog jezika nije dovoljna', rekao je. U međuvremenu, razdoblje obuke iskoristit će se kako bi se odredilo koja će država isporučiti Ukrajini zrakoplove i u kojoj količini. Reznikov je rekao da je također važno odrediti kakvu će vrstu oružja zrakoplov nositi.

'Uostalom, bez radara avion ne vidi, a bez mitraljeza, projektila i granata on nije oružje, već samo nosač', dodao je. 

Program obuke F-16 podržava koalicija 11 zemalja NATO-a i zahtijeva službeno odobrenje SAD-a jer su avioni američka tehnologija.

Vaša reakcija na temu