Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Vojni stručnjak: Moramo prihvatiti da će sukob trajati mjesecima, a možda i godinama
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Vojni stručnjak: Moramo prihvatiti da će sukob trajati mjesecima, a možda i godinama

Objasnio je zašto pregovori sada ne mogu uspjeti

Lord Dannatt, vojni stručnjak i bivši načelnik Glavnog stožera, komentirao je zašto mirovni pregovori između Ukrajine i Rusije sada ne mogu uspjeti.

- Ranije tijekom sukoba postojale su vrlo razumne nade, a to se naravno nije dogodilo, da će obje strane shvatiti da nijedna država neće vrlo brzo postići svoje vojne ciljeve i da bi neki oblik primirja koji bi vodio mirovnom sporazumu mogao biti postignut u pregovorima - rekao je, ukazujući na pokušaje Izraela i Turske da posreduju u dogovoru.

No, naveo je da je sada situacija drugačija.

- Mislim da moramo prihvatiti da ovo neće biti sukob koji je završio nakon nekoliko tjedana već će trajati mjesecima, a možda i godinama.

Obje strane su sada izgubile previše civila, previše je vojnih smrti da bi sad lako i brzo odustale - rekao je Dannatt za Sky News.

Istaknuo je da Ukrajinci očajnički žele nastaviti borbu i biti uspješni, a Vladimir Putin mora imati neku vrstu uspjeha koji će predstaviti svom narodu, prenosi N1

Vaša reakcija na temu