Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RAT U UKRAJINI Zelenski posjetio vojnike na istočnom bojištu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Zelenski posjetio vojnike na istočnom bojištu

Zahvalio je SAD-u na novom paketu pomoći

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je posjetio istočno bojište, gdje se sastao s ukrajinskim vojnicima koji su uz velike napore oslobodili od Rusa okolicu grada Bahmuta, razorenog u ratu. 

'Posjetio sam (...) bojne koje izvršavaju borbene zadaće' u okolici Donjecka, 'razgovarali smo sa zapovjednikom o problemima na koje nailaze vojnici i o prijedlozima za njihovo rješavanje', napisao je na Telegramu.

Zelenski je svoje poruke popratio videosnimkama na kojima se rukuje s vojnicima iz raznih postrojbi i razgovara s njima na nepoznatom mjestu. Ukrajina je u ponedjeljak rekla da polagano napreduje u teškoj protuofenzivi koju je počela prije više od dva mjeseca kako bi oslobodila sva područja pod ruskom okupacijom.

Na X-u (bivšem Twitteru) Zelenski je zahvalio Sjedinjenim Državama 'na novom paketu vojne pomoći vrijednom 200 milijuna dolara'. U Bahmutu, na istoku, snage Moskve su sada u poziciji da odbijaju napade, pošto su ga u svibnju zauzele nakon višemjesečnih krvavih borba.

No Kijev nailazi na teškoće nešto sjevernije, blizu Kupjanska, a ruski predsjednik Vladimir Putin često ističe da je ukrajinska protuofenziva propala, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu