Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RAT U UKRAJINI Zelenski smijenio vrhovnog zapovjednika vojske
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Zelenski smijenio vrhovnog zapovjednika vojske

Objavio i tko će ga zamijeniti

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski smijenio je Valerija Zalužnog, vrhovnog zapovjednika ukrajinske vojske. Zelenski je na društvenim mrežama objavio zajedničku fotografiju na kojoj se rukuje s generalom Valerijem Zalužnim. Radi se o najznačajnijoj promjeni u ukrajinskom vojnom vodstvu od ruskog napada na Ukrajinu u veljači 2022. godine.

'Susreo sam se s generalom Valerijem Zalužnim. Zahvalio sam mu za dvije godine obrane Ukrajine. Razgovarali smo o obnovi koja je potrebna Oružanim snagama Ukrajine. Razgovarali smo i o tome tko bi mogao biti dio obnovljenog vodstva Oružanih snaga Ukrajine', stoji u objavi ukrajinskog predsjednika.

'Sad je vrijeme za takvu obnovu. Predložio sam generalu Zalužnom da ostane dio tima. Definitivno ćemo pobijediti! Slava Ukrajini', objavio je Zelenski. 

Nedugo zatim Zelenski je objavio da je imenovao generala Oleksandra Sirskog, dosadašnjeg zapovjednika kopnenih snaga ukrajinske vojske, na funkciju koju je do danas obnašao Zalužni, piše Index.

Vaša reakcija na temu