Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RAT U UKRAJINI Zelenski zahvalio borcima u Soledaru, pomogli su vojsci da doibije na vremenu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Zelenski zahvalio borcima u Soledaru, pomogli su vojsci da doibije na vremenu

Danima odbijaju napade

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pohvalio je ukrajinske borce koji su odbili ruski napad u gradu Soledaru na istoku zemlje. Riječ je o gradu koji se nalazi blizu Bahmuta, piše Index.

Zelenski je rekao da je otpornost tamošnjih ukrajinskih snaga pomogla njegovoj zemlji da dobije na vremenu i ojača. Ukrajinske snage odbijaju valove napada oko grada rudnika soli i obližnjih frontova nakon što je Rusija pojačala svoj napad na tom području.

Grad udaljen tek 18 kilometara od Bahmuta

Soledar je udaljen samo 18 km od Bahmuta, grada koji je ključna meta za ruske snage i poprište trenutno jedne od najžešćih borbi u ratu.

Ukrajinske trupe uspjele su odbiti raniji pokušaj zauzimanja Soledara, ali se veliki broj plaćenika iz Wagnera brzo vratio.

'Neprijatelj je doslovno gazio preko leševa vlastitih vojnika koristeći masovno topništvo, MLRS sustave i minobacače', objavila je na Telegramu Hana Maljar, zamjenica ukrajinskog ministra obrane.

Rekla je da su napadači bili iz najboljih rezervi grupe Wagner, privatne vojske koju vodi Putinov saveznik Jevgenij Prigožin. Prigožin već mjesecima pokušava zauzeti Bahmut i Soledar po cijenu mnogih života s obje strane.

Vaša reakcija na temu