Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RESSLER ZA SNAŽNU POMOĆ UKRAJINI 'Hrvatska se obranila od ratne agresije, svjesni smo kroz što prolaze'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RESSLER ZA SNAŽNU POMOĆ UKRAJINI 'Hrvatska se obranila od ratne agresije, svjesni smo kroz što prolaze'

'Svaki kutak Europe treba shvatiti da se o njegovoj budućnosti danas odlučuje na ukrajinskom području'

Zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) sudjelovao je u današnjoj plenarnoj raspravi Europskog parlamenta u Strasbourgu s predsjednikom Litve Gitanasom Nausėdom, uz fokus na nastavak snažne pomoći prema ukrajinskom narodu i Ukrajini. 

Litavski predsjednik iznio je vlastita stajališta o trenutnoj geopolitičkoj situaciji, posebice u sigurnosnom kontekstu za Europu, uz buduće poteze lidera država članica Europske unije poput nastavka financijske pomoći prema Ukrajini, ali i oko naoružanja. Većina zastupnika u Europskom parlamentu pozdravila je ove smjernice jer se danas u Ukrajini odvija i borba za slobodu i mir čitavog europskog kontinenta. 

Zastupnik Ressler istaknuo je u raspravi kako su i Hrvatska i Ukrajina pretrpjele ratnu agresiju, a kako se Hrvatska obranila i oslobodila te je danas itekako svjesna onoga kroz što Ukrajina prolazi. 

'Godine pripremane agresije. Snažni propagandni udari. Orkestriranje i podupiranje unutarnje pobune. To danas živi Ukrajina, to je preživjela Hrvatska, a suštinski se sve to, u različitim intenzitetima, planiralo i za baltičke države', rekao je Ressler. 

Zastupnik se osvrnuo i na dezinformacijske udare na baltičke države u proteklom desetljeću, kao i udare na europsku digitalnu infrastrukturu, uz navode kako i Ukrajina dnevno ponajviše trpi udare na svoju civilnu infrastrukturu - električne mreže, vodovode, stambene zgrade. Hrvatska, iako daleko od ikakve vojne ugroze, ustvrdio je, i danas je izložena različitim kulturološkim presezanjima.

'Iako su navedene države u nekim stvarima različite, u različitom povijesnom trenutku, jedno nam je itekako zajedničko. Znamo tko smo, iza kojih vrijednosti stojimo i gdje pripadamo. I upravo je zato najvažnije da svaki kutak Europe shvati da je - iako se čini daleko od ijedne ratne ili digitalne bojišnice - upravo njegova sloboda, njegova sigurnost i budućnost ta o kojoj se odlučuje u Ukrajini danas', zaključio je Ressler.


Vaša reakcija na temu