Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay REZULTATI ISTRAŽIVANJA Velika većina Ukrajinaca ne podržava teritorijalne ustupke Rusiji u zamjenu za mir
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

REZULTATI ISTRAŽIVANJA Velika većina Ukrajinaca ne podržava teritorijalne ustupke Rusiji u zamjenu za mir

Tako je reklo 82 posto ispitanih

Novo istraživanje pokazalo je da velika većina Ukrajinaca vjeruje da njihova zemlja ni pod kojim okolnostima ne bi trebala odbaciti svoje teritorije u sklopu mirovnog sporazuma s Rusijom. Kijevski međunarodni institut za sociologiju intervjuirao je 2000 odraslih građana Ukrajine između 13. i 18. svibnja. Otkrili su da je 82% ispitanika reklo da ne podržava teritorijalne ustupke.

Samo 10% vjeruje da bi se neka područja mogla napustiti kako bi se postigao mir i očuvala neovisnost. Prema anketi, 77% Ukrajinaca koji žive na ruskom okupiranom teritoriju protivilo se bilo kakvim ustupcima. Na istoku zemlje, gdje se trenutno vode najintenzivnije borbe s ruskim snagama, samo 19% ispitanika reklo je da je spremno na teritorijalne ustupke, a 68% je reklo da je protiv, prenosi Index.

Na jugu Ukrajine 83% ispitanika reklo je da su protiv bilo kakvih teritorijalnih ustupaka, a 9% smatra prihvatljivim da Ukrajina ustupi teritorij radi postizanja mira.

Vaša reakcija na temu