Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MHB RH ROSTOVO Kraj Bugojna počela ekshumacija 15 Hrvata koje su pripadnici Armije BiH zlostavljali u logoru 1993.

ROSTOVO Kraj Bugojna počela ekshumacija 15 Hrvata koje su pripadnici Armije BiH zlostavljali u logoru 1993.

Obitelji za njima tragaju 28 godina

Na lokalitetu Rostovo pokraj Bugojna počela je ekshumacija posmrtnih ostataka 15-ero Hrvata koje su pripadnici Armije BiH zlostavljali u logoru 1993., a zatim odveli u nepoznatom smjeru. 

Obitelji za nestalima tragaju 28 godina, a nedavno su na Rostovu pronađeni ostaci četiriju osoba iz iste bugojanske skupine.

Iskapanje nadzire istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

- Trenutno smo počeli s eksumacijom i ona će se nastaviti dok ne isrcpimo sve ove lokacije za koje smo~mi~u prethodnim istražnim radnjama van razumne sumnje zaključili i na temelju izjava svjedoka da bi na tim lokacijama mogli biti ukopani preostali nestali Bugojanci, poručio je Marko Jurišić, direktor Instituta za nestale osobe BiH, javlja HRT

Vaša reakcija na temu