Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Rusi pokušali provaliti u zgradu u kojoj je bio Zelenski s obitelji, odbio je otići
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Rusi pokušali provaliti u zgradu u kojoj je bio Zelenski s obitelji, odbio je otići

'Bila je potpuna ludnica'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odbio je napustiti Kijev čak i kad su ruski atentatori pokušali provaliti u zgradu u kojoj je bio sa svojom obitelji, piše TIME magazin.

Predsjednikov savjetnik Oleksij Arestovič rekao je magazinu da je predsjednik morao biti evakuiran na sigurno mjesto izvan glavnog grada i da su ga savjetnici upozorili na rizik od snajperskih napada i granatiranja. Zelenski i njegovi pomoćnici dobili su pancirke i jurišne puške, ali ih nisu svi znali korisiti, prenosi Sky News.

'Bila je potpuna ludnica. Automatici za sve. Mjesto je bilo širom otvoreno. Nismo imali čak ni betonske blokove da zatvorimo ulice', ispričao je Arestovič.

Otkrio je i da su predsjednikova supruga i djeca još uvijek bili u zgradi kad su Rusi pokušali dva puta provaliti u nju 24. veljače.

Predsjednik je odbio otići, iako je njegova obitelj odvedena na sigurniju lokaciju. Druge noći, Zelenski je snimio video vani kako bi ljudima pokazao da je još u Kijevu, javlja N1

Arestovič je rekao i kako je Zelenski početkom ožujka bio na fronti sa samo malim timom osiguranja.

Vaša reakcija na temu