Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RUSI TVRDE 'Napredovali smo 1.5 kilometara na istoku Ukrajine'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RUSI TVRDE 'Napredovali smo 1.5 kilometara na istoku Ukrajine'

'Uspješna protuakcija'

Rusija je priopćila da su njezine snage napredovale do 2 kilometra duž dijela fronte u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine. Rusi tvrde da su u sklopu 'uspješne protuakcije' preuzeli kontrolu nad selom Sergijivka, piše Index.

Rusija je započela novi napad duž sjeveroistočne linije bojišnice nekoliko tjedana nakon što je Ukrajina početkom lipnja pokrenula vlastitu protuofenzivu na južnijim dijelovima bojišnice. 

Moskva je 11. srpnja objavila da su se njene snage približile za 1.5 kilometara Limanu, željezničkom čvorištu koje je Ukrajina vratila u listopadu. Čini se da Rusi namjeravaju prisiliti Ukrajince na odustajanje od napredovanja prema okupiranim gradovima kao što je Bahmut i preraspoređivanje snaga za obranu Limanske fronte. 

Vaša reakcija na temu