Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Rusija: Vježbamo nuklearne napade
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Rusija: Vježbamo nuklearne napade

Sudjelovalo je više od 100 vojnika

Rusija je priopćila da su njezine snage vježbale simulirane nuklearne raketne napade u zapadnoj enklavi Kalinjingrad, stisnutoj između Poljske i Litve uz obalu Baltika.

Rusija je u srijedu vježbala 'simulirana elektronička lansiranja' mobilnih balističkih raketnih sustava Iskander s nuklearnom sposobnošću, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Ruske snage uvježbavale su pojedinačne i višestruke udare na ciljeve imitirajući lansere raketnih sustava, zračne luke, zaštićenu infrastrukturu, vojnu opremu i zapovjedna mjesta simuliranog neprijatelja, prenosi AFP.

- Nakon 'izvođenja' elektronskih lansiranja, vojno osoblje izvelo je manevar promjene položaja kako bi izbjeglo mogući uzvratni udar - dodalo je Ministarstvo obrane.

Borbene postrojbe uvježbavale su i 'djelovanja u uvjetima radijacijske i kemijske kontaminacije', navodi se.

Dodaje se da je u vježbama sudjelovalo više od 100 vojnika, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu